image-banner-context

חימום מים בעזרת קמין

הרעיון הוא מאוד פשוט, מים נכנסים לקמין ויוצאים מצד שני חמים.

אנחנו במילא מדליקים אש בקמין בחורף, והקמין מייצר אנגריה אדירה שיכולה להיות מנוצלת לחימום המים בחורף במקום דוד שמש או הדוד החשמלי, שמייקר לנו את כל העונה.

ראשית, פרוייקט כזה, של הסבת הקמין שלנו שיהיה גם מחמם מים דורש מיומנות והבנה אמיתית של הדברים, העניין אינו נפוץ, דרך שנשכחה ברוב העולם, לטובת הנוחות והפינוק שבללחוץ על כפתור ולחכות שהמים יתחממו.

דרישות טכניות בסיסיות

בכלליות, פרוייקט כזה דורש מאיתנו, צינורות נחושות- שיכילו בתוכם את המים שנחמם. דוד מחליף חום שיקלוט את המים שאנחנו רוצים לחמם, כמובן שנקנה דוד ממותג מוכר בעל תו תקן ושסתומי בטיחות.

משאבת מים- איטית יחסית, באיזור ה8-12 ליטר לשעה, על מנת שהמים יתחממו כמו שצריך, אבל לא יותר מידי לכדי פיצוץ צינור הנחושת או לחילופין מחליף החום שלנו, החלש מבניהם. וכמובן, קמין עצים שנוכל לבצע בו את השינויים הדרושים.

אופן הביצוע תאורתית

למה אני רושם תאורתית? מכיוון שלא לכולנו יש את היכולת לביצוע פרוייקט זה שמעורב בו מים רותחים היכולים להגיע למעל 100 מעלות בעקבות הלחץ המטורף שהם נתונים בו.

צינורות הנחושת: ניצור מצינורות הנחושת שברשותנו ראדיאטור בצורה שתתאים לקמין שלנו, ושיכסה כמה שיותר שטח בתוך הקמין, לקליטה אופטימלית של חום האש. לאחר מכן, נמקם את הרדיאטור שלנו בתוך הקמין באופן שהוא לא יפגע מהכנסת העצים ולא יפריע כלל.

נזכור לקדוח 2 חורים חדשים בקמין, אחד לכניסה ואחד ליצאה, רצוי שהחורים יקדחו במקום שלא יפריע לעין.

אוקי, עכשיו יש לנו ראדיאטור שיכול להכניס מים קרים לתוך הקמין ולהוציא בצד השני מים חמים.

את שני הצדדים, הכניסה של המים הקרים, והיצאה של המים החמים, נחבר באופן מתאים לדוד.

שימו לב, יתכן ויתאפשר לכם למקם את הדוד רחוק ממקור האש ( הקמין ) הדבר יכול לגרום להתקררות של המים בשל המרחק, לכן יש להיות ערוכים לנושא, על ידי בידוד הצנרת או קירוב הדוד אל הקמין.

דוד לקליטת המים החמים: הדוד צריך להיות מבוסס על השיטה של החלפת חום,המערכת תשאר סגורה, אותם מים יחממו את המים בתוך הדוד שוב ושוב עד שנחליט להחליף אותם מסיבה כזאת או אחרת.

יש לרכוש דוד בעל תקן, הכולל שסתומי בטיחות למינהם ובנפח הרצוי לנו.

משאבת מים: את משאבת המים שלנו נמקם לפני הכניסה של המים הקרים לתוך הקמין בכדי להאריך את החיים שלה, מים חמים ולחץ אטמוספרי גדול יגרום לשחיקה מהירה יותר של המשאבה.

דבר שיש לקחת בחשבון הוא מקור חשמל למשאבת המים, ומיקומה במרחק סביר מהקמין, סך הכל אף אחד לא רוצה משאבת מים נמסה.

משאבת המים צריכה להיות משאבה איטית שתתן למים בתוך הקמין להתחמם באופן ראוי, באיזור ה8-12 תלוי בגודל הראדיאטור שבנינו וחום האש.

לסיכום

השיטה לא נעלמה מהעולם, אנחנו לא משתמשים בה מספיק. השיטה הזו לא שונה בהרבה מרכבת המונעת בעזרת קיטור, או נושאת מטוסים שרובה מונעת על ידי קיטור. אחוז הניצולת שלנו מהעזרים שיש לרשותנו ומפנקים אותנו כל יום הוא נמוך מידי. לדוגמה: ידעת שרכב מנצל רק 5% פלוס מינוס מהאנרגיה שהוא מייצר לתזוזה עצמה. חברים, נצלו את הקמין שלכם יותר.

צרו איתנו קשר ונשמח לתת לכם שירות מתאים

אנא השאירו פרטים
ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.